Grote hondenrassen

Grote hondenrassen

Hondenliefhebbers hebben vaak een voorkeur voor kleine of juist grote hondenrassen. Allebei de hondensoorten hebben zo hun pluspunten, maar één ding is zeker; een hond is altijd een hond, welke maat hij ook heeft. Voor grote hondenrassen heb je wel meer ruimte nodig, dat spreekt voor zich.

Meer ruimte in huis, maar ook meer ruimte buitenshuis, om lekker te wandelen en zodat je viervoeter de ruimte heeft om lekker te ravotten. Als je iemand bent die van lange wandelingen houdt, dan is een grote hond ideaal gezelschap. De hond vindt het zelf meestal heerlijk en hij beschermt je als dat nodig mocht zijn.

Een grote hond houdt wandelen langer vol en hij wordt minder snel vies omdat hij hoger op zijn poten staat.

grote hondenrassen

Grote hondenrassen zijn duurder

Grote honden eten nu eenmaal meer dan de kleine keffertjes en mocht je met ze naar de dierenarts moeten, dan hebben ze meer medicijnen of narcose nodig (dat neemt evenredig met het lichaamsgewicht toe), iets wat je volgens Vic Bakker helemaal niet mag negeren in de berekening van de kosten voor medische ingrepen.

Een grote hond ruikt vaak ook wat sterker dan een kleine, maar met goede hygiëne en regelmatig luchten, kun je dat prima onder controle houden. Voor grote hondenrassen moet je in het openbaar vervoer meestal wel een (gereduceerd) tarief betalen omdat je je viervoetige vriend niet in de tas kunt doen of op schoot nemen.