Kleine hondenrassen te koop

Kleine hondenrassen te koop

Kleine hondenrassen te koopHeb je de beslissing genomen een hond te kopen en wil je een puppy van een klein ras, dan moet je op zoek naar mensen die kleine hondenrassen te koop aanbieden. Belangrijk hierbij is dat je je puppy bij een goede fokker haalt. Waar moet je op letten als je naar een fokker gaat die kleine hondenrassen te koop heeft?

Hieronder volgen een paar aandachtspunten zodat je kunt beoordelen of een fokker goed is en of je een goede en gezonde pup voor je hebt.

Kleine hondenrassen te koop; waar moet je op letten?

Fokker: de omstandigheden bij de fokker zijn heel belangrijk. Een nest in de woonkamer zorgt dat de pups al gewend zijn aan het dagelijks leven in een gezin/huishouden. Is er een schone omgeving? Is de moeder aanwezig en mag je de pups benaderen en zijn deze enthousiast?

Dit zijn belangrijke tekenen dat ze uit een goed nest komen. Let ook op hoe de fokker zelf met zijn honden omgaat. Overweeg echter zeker ook om een hond uit een asiel te adopteren!

Gezondheid; in de voorgeschiedenis van de puppies kun je een boel te weten komen over erfelijke ziektes. Vraag daar naar; zijn er testen gedaan op de ouderdieren? Hoe is het gedrag van de ouderdieren? Zijn de pups gecheckt door een dierenarts en ontwormd en ingeënt? Let ook op de fokker die de kleine hondenrassen te koop aanbiedt; hoe wordt je benaderd en krijg je garantie op de gezondheid van de pup?