Kleine kortharige hondenrassen

Kleine kortharige hondenrassen

Denk je erover om een hondje te kopen, maar weet je nog niet zo goed welk ras? Kleine kortharige hondenrassen hebben een aantal voordelen in vergelijking met grote honden of langharige honden.

Kleine kortharige honden hebben het voordeel dat ze klein zijn en daarom weinig ruimte innemen (heel praktisch als je in de stad woont of klein behuisd bent) en minder voedsel eten. Je neemt ze makkelijk ergens mee naartoe in je tas of aan de riem en in de auto, bus of trein kunnen ze ook makkelijk op schoot of in de tas.

kleine kortharige hondenrassenKleine kortharige hondenrassen zijn makkelijk te verzorgen

Kleine kortharige hondenrassen, zoals bijvoorbeeld de chihuahua, verharen minder en eisen minder qua verzorging. Langharige honden moet je dagelijks borstelen en regelmatig laten trimmen, wat behoorlijk prijzig kan zijn (en niet in je hondenverzekering zit, natuurlijk!). Kleine kortharige hondenrassen volstaan met af en toe een kort borstelbeurtje en je hoeft ze niet te laten trimmen.

Zo’n langharig pluizenbolletje ziet er natuurlijk heel erg schattig uit en het soort baasje dat graag met strikjes en frutsels in de weer is, zal zeker niet kiezen voor een kortharig ras.

Maar als je een beetje praktisch ingesteld bent en je wilt gewoon een lief en makkelijk te verzorgen vriendje, dan zijn kleine kortharige hondenrassen ideaal!