Rustige hondenrassen

Rustige hondenrassen

Rustige hondenrassen zijn ideaal gezelschap voor (alleenstaande) ouderen of gezinnen. Hoewel sommige rassen, zoals de Golden Retriever bijvoorbeeld, bekend staan om hun geduldige en rustige aard, is het ook heel erg afhankelijk van de opvoeding die je aan je viervoeter geeft of je hond al dan niet druk in huis is.

Een goede, consequente opvoeding, gecombineerd met veel beweging buiten, resulteert in een rustige hond in huis. Toch zijn sommige honden feller dan andere en vaak zijn grotere honden rustiger van aard dan kleine.

Maar ook die typische karaktereigenschappen zoals drukke of rustige hondenrassen moet je altijd met een korreltje zout nemen. Er zijn genoeg gevallen bekend waarvan bij als felle, levendige bekend staande hondenrassen, het individu rustig en zelfs lui blijkt te zijn en andersom. Er zijn zelfs verhalen van honden die rustig worden net door de omgeving waarin ze terechtkomen, bijvoorbeeld door een heel aangenaam Feng Shui-interieur of een prachtige, zachte zetel.

rustige hondenrassen

Rustige hondenrassen; verzamel informatie

Als je graag een rustige pup wilt, kun je je het beste laten informeren bij de fokker en lees daarnaast ook veel over rustige hondenrassen op internet.

Zo krijg je een beetje een beeld van wat de meest geschikte hondenras is voor bij jou thuis. En als je geen ervaring hebt met het opvoeden van een hond, is het echt aan te raden een cursus te doen. Dat kan je een heleboel ellende besparen en plezier opleveren!Een pup kopen is ten slotte niet iets wat je elke dag doet!